بسیاری از ظروف برای استفاده در اجاق مایکروویو بی خطر نیستند. تولید کنندگان لیوان ها ، کاسه ها و بشقاب های ایمن را با عنوان "امن برای مایکروویو" برچسب گذاری می کنند تا بدین طریق به مصرف کنندگان خود نشان دهند که چه نوع ظروف قابل استفاده درون مایکروفر و مایکروویو ها هستند و چه نوع ظروفی این قابلیت را ندارند و ظروفی که این برچسب را ندارند نباید درون مایکروویو استفاده شود. مدل هایی از ظروف قابل استفاده درون دستگاهی هایی چون مایکروویو ، آون توستر ، مایکروفر ، سولاردام و فر نیستند چرا که ممکن است خطرناک باشند و باعث آتش سوزی شوند و یا ممکن است تاثیری بر روی ظروف بگذارند که بر سلامت ما و غذایی که می خوریم قطعا تاثیر گذار خواهند بود .
بررسی ظروف شیشه ای ، سرامیکی و پلاستیکی
ظروف شیشه ای و سرامیکی ، همراه با ظروف پلاستیکی که دارای برچسب "ایمن در مایکروویو" هستند گزینه های خوبی هستند. از شیشه یا سرامیک که حاوی لبه فلزی است استفاده نکنید. اگر نمی توانید برچسبی را پیدا کنید که نشان می دهد کاسه یا بشقاب از نظر مایکروویو ایمن نیست یا است، می توانید با استفاده از این دستورالعمل ها آن را امتحان و یا آزمایش کنید:
ظرف خالی که می خواهید آزمایش کنید را درون مایکروویو قرار دهید. ظرف دوم را با یک فنجان آب در داخل مایکروویو قرار دهید. یک دقیقه روی حرارت زیاد بگذارید و سپس دمای ظرف خالی را به دقت آزمایش کنید. اگر ظرف خالی خنک باشد ، از نظر مایکروویو ایمن است. اگر کمی گرم است فقط از این ظرف برای گرم کردن استفاده کنید. اگر ظرف گرم است ، از نظر مایکروویو ایمن نیست و نباید از آن در مایکروویو و دیگر دستگاه ها استفاده کرد.
مطمئن شوید که مواد غذایی را که در ظروف بیرون آورنده چون ظروف پلاستیکی برای نگهداری سرما یا در سینی پلی استایرن نگهداری می شود ، خارج کرده و قبل از گرم شدن یا پخت و پز به یک ظرف امن مایکروویو انتقال دهید. ظروف بسته بندی شده مواد غذایی برای استفاده در مایکروویو ایمن نیستند زیرا برای قرار گرفتن در معرض گرما طراحی نشده اند.
گرم کردن غذا در کیسه های پلاستیکی ، کیسه های کاغذی قهوه ای ، حوله کاغذی ، دستمال های کاغذی یا یک صفحه کاغذی رنگی ایمن نیست. همه این موارد می توانند مواد شیمیایی منتشر کنند که می تواند به مواد غذایی مهاجرت کند.
کدام مواد را هرگز نباید در اجاق مایکروویو استفاده کنید؟
برخی از مواد وجود دارد که نمی توان در اجاق مایکروویو استفاده کرد ، لیستی از مواد "ممنوع" است ، زیرا آنها می توانند بیش از حد گرم شوند ، تغییر شکل دهند یا مواد مضر منتقل کننده به غذا را آزاد کنند. در میان ظروفی که هرگز در اجاق مایکروویو استفاده نمی شود ، سینی های فلزی ، فویل آلومینیوم و آلومینیوم ، بلکه آلیاژهایی مانند چدن و مس نیز وجود دارد. در واقع اینها موادی هستند که می توانند باعث ایجاد جرقه در داخل اجاق گاز شوند: در واقع فلزات ، امواج الکترومغناطیسی را منعکس می کنند. در این میان قابلمه ها یا ظروفی از فولاد ضد زنگ را نیز می یابیم که معمولاً برای پخت و پز استفاده می شوند. ظروف کریستال نیز ممنوع است ، زیرا کریستال ماده ای است که حاوی سرب است و ظروفی است که دارای تزئینات فلزی است. از ظروف چوبی می توان برای پخت کوتاه استفاده کرد و نباید ترک بخورد.
آیا این ظروف در مایکروویو ایمن هستند؟
چگونه تشخیص دهیم که آیا ظروفی برای مایکروویو ایمن است. در زیر چند دستورالعمل برای اطمینان از اینکه ظرف شما قادر به استفاده در مایکروویو است ، آورده شده است. پایین ظرف را برای یافتن علامت بررسی کنید. اگر ظرف آنها از پلی پروپیلن ، PP ساخته شده است ، بنابراین به طور کلی در نظر گرفته شده است که برای استفاده در مایکروویو ایمن نیست. . ظروف غذای آماده ، ظروف سوپرمارکت ، بطری های آب و بیشتر ظروف مورد استفاده برای غذاهای سرد و بسته بندی صفحه نمایش است. آنها قابل بازیافت هستند اما برای گرم شدن مجدد ایمن نیستند. ظروف فیبری برای استفاده در مایکروویو توصیه نمی شود. ظروف غذایی با فیبر برداشت محصولات کاغذی نباید در مایکروویو قرار بگیرند زیرا بسیاری از آنها روکش شده ، مهر و موم شده یا چسب خورده اند تا در کنار هم بمانند. این افزودنی ها می توانند به مواد غذایی شما نشت کنند